Om Stald Tai

Stald Tai er i sin tid startet af Zita Brandtlund, hvor jeg  kom som hestepige, indtil Zita døde i 2002. Her var det Zitas sidste ønske, at Stald Tai ikke skulle dø med hende. Da hun vidste,  at jeg var den der bedst kunne føre Stald Tai videre i hendes ånd, spurgte hun mig om jeg ville overtage navnet… Det valgte jeg så at gøre.

Jeg har avlet siden jeg møde Zita i 1989. Den gang var jeg kun 13 år så derfor har jeg kun haft en avlshoppe af gangen indtil 2004, hvor vi min mand Esben og Jeg har købt en gård, hvor der er plads til et lidt større hestehold. Ud af tidlige år jeg har haft med rideponyavl at gøre, har 2 ud af 3 mulige gjort det rigtig godt i ridesporten. Den ene,  Miss young har været placeret ved DM og Baltic Cup, distriktsmester og mest vindende sportspony i Region Nordjylland. Den anden, Tai Calido er kåret som hingst, har været dagens hingst på tværs af racer, materialprøvevinder, bedste gangarts hest på tværs af alle racer ved Roskilde dyrskue. Ridemæssiget har han været Sjællandsmester, Københavnsk mester, distriktsmester, vinder af DM B-finalen da han ikke kunne starte i A-finalen, placeret ved internationale stævner også som den bedste danske ekvipage og er blevet solgt til USA og kommet tilbage igen.

Siden 2004 har vi solgt  afkom til Tyskland, Norge og Sverige. Vi har også lavet en hele stribe af A og B-ponyer. Tai Xena, Tai Taze, Tai Cordis, Tai Takria, Tai Run og endnu flere er på vej.

Fakta:

  • Zita Brandtlund startede Stald Tai i 1988 med kåring af hendes første sportsponyhoppe Tai Queenie ESFR 85.
  • I 1989 købet Zita Nick SPHE 83 der dannet rygreden i hendes og vores avl.
  • Zita her lavet to avls hingste plus hun fik Tai Calido som jeg har avlet kåret og føret frem i verden.
  • Her udover har hun lavet flere Hovedstambogs hopper og medljehopper samt en masse rigtig gode rideponyer der har været med i toppen af sporten.
  • Zita døde i 2002 43 år gamle efter et års kampe mod en kræft sygdom der ikke ville slippe hende.
  • Jeg savner hende stadig næsten daglige ikke minste til en god diskution om  avle af rideponyer:/

Nick SPHE83